Op vakantie naar Schier in coronatijd

by wietsketammes

Het devies is niet langer “Blijf zoveel mogelijk thuis”, maar luidt nu “blijft thuis met klachten”. En we moeten ons uiteraard aan de voorgeschreven gedragsregels houden omtrent 1.5 meter afstand houden, vaak handen wassen en hoesten en niezen in de elleboog. Wanneer zowel onze eilanders – specifiek de ondernemers – als u als gast hier verantwoord mee omgaan, zeggen wij: welkom op Schiermonnikoog!

♥ De boot

Wagenborg heeft uitgebreide aanpassingen gedaan om gasten zo veilig mogelijk naar Schier te vervoeren. Tot 31 mei vaart wagenborg nog met een aangepast schema. Met ingang van 1 juni 2020 varen de veerdiensten en de sneldiensten op de route Lauwersoog-Schiermonnikoog v.v. weer volgens de reguliere dienstregeling, echther met beperkte capaciteit!

Ook zijn vanaf 1 juni mondkapjes op de boot verplicht.

Vanaf 16 juni is het verplicht om de boot te reserveren. Zie Wpd.nl.

 

♥ Het VVV Schiermonnikoog

Het VVV kantoor heeft op haar website het laatste nieuws rondom corona geplaatst. De ondernemers staan te popelen om gasten te verwelkomen en wagenborg heeft maatregelen getroffen om de overtocht veilig te laten verlopen.

 

♥ Horeca

Het VVV heeft een handig lijstje gemaakt met welke horeca afhaalmogelijkheden hebben.

 

♥ Spar

De Spar is voor zowel eilanders als gasten geopend en volgen uiteraard ook de RIVM richtlijnen op. Op hun site staan de aangepaste tijden en lees je welke maatregelen er gelden.

Handig! De Spar verkoopt vanaf heden welkomstpakketten. Wil je de drukte van de Spar bij aankomst op het eiland vermijden, dan zijn de startpakketten heel handig! Lees hier hoe duur de pakketten zijn, wat er allemaal in zit en hoe ze besteld kunnen worden.

Misschien wil je deze ook lezen